Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Ευρασία > Ε.Ένωση > Παραδίδεται το δώρο της ΕΕ στην Τουρκία για να βοηθήσει…

Παραδίδεται το δώρο της ΕΕ στην Τουρκία για να βοηθήσει…

Πλησιάζει ο καιρός για την παραλαβή από την τουρκική Ακτοφυλακή έξι πλωτών μέσων έρευνας και διάσωσης (SAR: Search and Rescue), τύπου SAR 1906 της ολλανδικής Damen, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2016 με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του συμβολαίου όπως αναφέρει ο καλά ενημερωμένος τουρκικός ιστοχώρος «https://turkishnavy.net/», η τουρκική Ακτοφυλακή θα παραλάβει τα πρώτα δύο σκάφη του τύπου το πρώτο εξάμηνο του 2017, με τις παραδόσεις και των υπολοίπων τεσσάρων να ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ, εντός του έτους.

Η Τουρκία ακολουθεί παγίως την πολιτική της επιλογής κάποιου εγχώριου ναυπηγείου για να καλύψει τις ανάγκες της, οπότε σε μια πρώτη «ανάγνωση», η είδηση της επιλογής ενός ξένου ναυπηγείου, προκαλεί σαφώς απορία. Η απάντηση όμως είναι εύκολη.

 

Τα χρήματα για την εν λόγω προμήθεια εκταμιεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της γειτονικής μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού, κάτι το οποίο προφανώς έπαιξε ρόλο στην επιλογή ευρωπαϊκής εταιρίας, η οποία όμως και πάλι διαθέτει ναυπηγείο στην Τουρκία (Αττάλεια), όπου και ναυπηγούνται τα σκάφη!

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών, φαίνεται πως πρόκειται για ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για την αποστολή που χρησιμοποιείται, ασφαλώς εάν κι εφόσον ο χρήστης έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς είναι σκάφη που μπορούν να επιχειρήσουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Ακόμα κι αν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τον οποιονδήποτε λόγο το σκάφος 19 μέτρων ανατραπεί, θέλει μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει νέα περιστροφή που θα το φέρει εκ νέου σε ορθή θέση, κάτι εξ ορισμού εντυπωσιακό. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 31 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει έως 120 ναυαγούς…

πηγή: defence-point.gr

(Visited 13 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top