Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Slider > Υπό ευρωπαϊκή παρακολούθηση τίθεται η Τουρκία

Υπό ευρωπαϊκή παρακολούθηση τίθεται η Τουρκία

Τη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) να θέσει υπό παρακολούθηση την Τουρκία, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αλλά και με αφορμή το πρόσφατο δημοψήφισμα που ισχυροποιεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση «εξυπηρετεί μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισημαίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την «άδικη απόφαση», επισημαίνοντας πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναθεωρήσει τη σχέση με το PACE.
«Η απόφαση να ξανανοίξουν τη διαδικασία παρακολούθησης της Τουρκίας κάτω από τη καθοδήγηση μοχθηρών κύκλων μέσα στην PACE, αποτελεί ντροπή για το όργανο, το οποίο ισχυρίζεται ότι αποτελεί κοιτίδα της δημοκρατίας», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία «εξαπλώνονται βίαια» στην Ευρώπη.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έθεσε υπό παρακολούθηση την Τουρκία, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και «το πνίξιμο» των διαφωνούντων κάτω από την εξουσία του Τούρκου προέδρου, ο οποίος αναμένεται να διευρύνει περαιτέρω τις εξουσίες του μετά την επικράτηση του στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος.

πηγή:pontos-news.gr

(Visited 21 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top