Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Ομογένεια > Συλλογή υπογραφών για την αποπομπή αρνητή της Γενοκτονίας στις ΗΠΑ

Συλλογή υπογραφών για την αποπομπή αρνητή της Γενοκτονίας στις ΗΠΑ

Την αποπομπή του πανεπιστημιακού Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Μίσιγκαν επιδιώκουν Αρμένιοι και Έλληνες της Αμερικής μια και επιδίδεται σε συστηματική προπαγάνδα και αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και κατ’επέκταση των γενοκτονιών Ελλήνων και Ασσυρίων, αφού «η Τουρκία ποτέ δεν διέπραξε τέτοιο έγκλημα».

Ο Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TACAM, δηλαδή της Αμερικανοτουρκικής Πολιτιστικής Ένωσης του Μίσιγκαν.

Μάλιστα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει την απόφαση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του εγκλήματος της Γενοκτονίας, συμπεριλαμβανομένων των γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, στα δημόσια σχολεία του Μίσιγκαν.

Η προπαγανδιστική δράση του ακαδημαϊκού προκάλεσε την αντίδραση της αμερικανοαρμενικής κοινότητας του Μίσιγκαν που συνέλεξε ηλεκτρονικές υπογραφές για την αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας από το πανεπιστημιακό ίδρυμα που εργάζεται. Το Αμερικανοελληνικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας στήριξε το εγχείρημα.

Στη συλλογή υπογραφών συμμετείχε και η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), αφού όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «η παραμονή του στη θέση του συνιστά ευθεία προσβολή στα ακαδημαϊκά ιδεώδη και τη μνήμη όλων των γενοκτονημένων θυμάτων».

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ.

πηγή: pontos-news.gr

(Visited 6 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top