Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Ευρασία > Μ. Ανατολή > Οι Τούρκοι δεν θα επιτρέψουν τα αμερικανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν το Ιντσιρλίκ

Οι Τούρκοι δεν θα επιτρέψουν τα αμερικανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν το Ιντσιρλίκ

Οι Τούρκοι δεν θα επιτρέψουν την απογείωση αμερικανικών αεροσκαφών από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ για την επιχείρηση κατά της Ράκας, εάν σε αυτήν συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του YPG, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Υπάρχουν πιθανά σενάρια, σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς οι εργασίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την στρατιωτική επίθεση κατά του Daesh στη Ράκα συνεχίζονται.

«Ένα σημαντικό ατού για την Τουρκία είναι ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα. Έτσι,  εάν αποφασίσουν να λάβουν μέρος οι ομάδες του PKK / PYD / YPG δεν θα επιτρέψουμε τη χρησιμοποίηση του Ιντσιρλίκ. Σε αυτήν την περίπτωση οι ΗΠΑ θα στερηθούν την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το «haberler.com»

Η συμμετοχή των κουρδικών ένοπλων ομάδων στην επιχείρηση της Ράκας τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και η τελευταία έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις.

Η Τουρκία πρότεινε για την επιχείρηση αυτή να συμμετάσχει ο ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’, ο οποίος έχει εκπαιδευθεί στην Τουρκία. Ωστόσο, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί επιμένουν στη συμμετοχή των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» που αποτελείται από Κούρδους και Άραβες.

Η Τουρκία, όπως σημειώνεται, θεωρεί ότι είναι φυσικό δικαίωμά της να αρνηθεί τη χρήση των αμερικανικών αεροσκαφών από το έδαφός της.

The Hellenic Information Team

               

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

πηγή:  echedoros-a.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top