Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Κοινωνία > Οικονομία > Ξεκάθαρα επωφελημένη την φετινή τουριστική περίοδο η Ελλάδα

Ξεκάθαρα επωφελημένη την φετινή τουριστική περίοδο η Ελλάδα

Περισσότερο από το ήμισυ έχουν μειωθεί οι θερινές κρατήσεις στην Τουρκία από Γερμανούς ύστερα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, με τους τουρίστες να στρέφονται στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς της Γερμανίας, την Gesellschaft fur Konsumforschung (GfK).

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι κρατήσεις στην Τουρκία για την θερινή περίοδο από τη Γερμανία ήταν μειωμένες κατά 58% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Η Ελλάδα ξεκάθαρα επωφελείται από αυτό, όπως και η Αίγυπτος», δήλωσε η Ντέρτε Νόρντμπεκ, διευθυντικό στέλεχος της GfK, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Οι θερινές κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα ήταν έως τα τέλη Ιανουαρίου κατά 67% υψηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και η χώρα έχει πλέον αντικαταστήσει την Τουρκία ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους, δήλωσε η Νόρντμπεκ, επικαλούμενη στοιχεία από ταξιδιωτικά πρακτορεία και διαδικτυακές πύλες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 14 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top