Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Ελληνοτουρκικά > Κυπριακό > Νέα τουρκική NAVTEX με ασκήσεις στο «11» πριν την αποχώρηση του γεωτρύπανου West Capella

Νέα τουρκική NAVTEX με ασκήσεις στο «11» πριν την αποχώρηση του γεωτρύπανου West Capella

– Τουρκική παράνομη NAVTEX για ασκήσεις σήμερα σε τμήματα των τεμαχίων 6, 7, 10 και 11
– Η κίνηση αυτή της Άγκυρας αποτελεί απάντηση στις δύο πολυεθνικές ασκήσεις της Λευκωσίας χθες
– Στην περιοχή πλέει και η ελληνική τορπιλάκατος (ΤΠΚ) «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» (P-28)
– Στο «11» προτού καν αποχωρήσει το West Capella, ενώ για το «6» η Άγκυρα συνεχίζει την έντονη αμφισβήτηση

Σε κινήσεις τακτικισμού καταφεύγει η Άγκυρα, εφαρμόζοντας την διπλωματία των κανονιοφόρων με μεγάλες δόσεις «πολέμου νεύρων» καθώς αναμένονται να δημοσιοποιηθούν τα κατά τα φαινόμενα ευχάριστα αποτελέσματα της γεώτρησης της TOTAL στο τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ και πριν μάλιστα το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella» εγκαταλείψει την περιοχή.

Η Άγκυρα δια της παράνομης NAVTEX 868/17 ανακοινώνει ναυτικές ασκήσεις για σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή η οποία περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 6, 7, 10 και 11, με το «6» να αποτελεί την κορωνίδα στο πλαίσιο των αμφισβητήσεών των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κ.Δ. στην ΑΟΖ της, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο εμπίπτει στη δική της υφαλοκρηπίδα, ενώ αναφορικά με τεμάχιο «10» η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε γεώτρηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την παράτυπη οδηγία, θα διαρκέσουν από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 και σχετίζονται με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο, γεγονός που παραπέμπει σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου και καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιοχής όπου χθες διεξήχθη η κυπριακή πολυεθνική άσκηση.

Εξάλλου, πέρα από τα δεδομένα στα ενεργειακά η τουρκική NAVTEX έρχεται και ως απάντηση στην χθεσινή πολυεθνική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης, την οποία διεξήγαγε και συντόνισε η Κυπριακή Δημοκρατία, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και της πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

newsit.com.cy

(Visited 14 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top