Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Slider > Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Κηφισιά (απ’ όπου ξεκίνησε για την Μακεδονία) η μνήμη του μάρτυρα μακεδονομάχου Παύλου Μελά

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Κηφισιά (απ’ όπου ξεκίνησε για την Μακεδονία) η μνήμη του μάρτυρα μακεδονομάχου Παύλου Μελά

Φέτος συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε να πραγματοποιείται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης και Τιμής ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – Πλατεία Παύλου Μελά (πρώην Ρηγίλλης), Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του Ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών.
ΣΗΜΕΡΑ 113 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!!!


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ όμως, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ και το «Σωματείο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ» ανέλαβαν, από το 2016 να πραγματοποιούν Εθνικοθρησκευτικό Μνημόσυνο για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Κεφαλάρι Κηφισιάς), μετά τη Θεία Λειτουργία, οπού χοροστατεί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, με την παρουσία του Δημάρχου Κηφισίας και άλλων επισήμων. Έτσι τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και με τις συγκινητικές ομιλίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κύριλλου και του προέδρου του Σωματείου και απογόνου του Εθνομάρτυρος κ. Ιωάννη Μελά.
Ακολουθήσει πορεία προς τον παρακείμενο στον Ναό ανδριάντα του Παύλου Μελά, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο κ. Θωμάκο, τον κ. Ιωάννη Μελά, πρόεδρο του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας», τον εκδότη Ιωάννη Γιαννάκενα εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Μνήμης και Τιμής ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» και ο κ. Μιχαήλ Φέκκας εκ μέρους του «Πανελληνίου Συνδέσμου Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ».


Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της «Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων».


Η Τελετή έκλεισε με τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top