Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Slider > Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Β’ μέρος της «Γιορτής του Ίωνος», στην μνήμη του Ίωνα Δραγούμη – Συντομα και το βίντεο της εκδήλωσεις

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Β’ μέρος της «Γιορτής του Ίωνος», στην μνήμη του Ίωνα Δραγούμη – Συντομα και το βίντεο της εκδήλωσεις

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 το Β’ μέρος της «Γιορτής του Ίωνος», στην μνήμη του Ίωνα Δραγούμη, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Επιτροπή Ενημερώσεως Επί των Εθνικών θεμάτων. Η εκδήλωση έγινε στο φιλόξενο χώρο του Βασίλη Χατζηιακώβου Polis Art Café στο κέντρο της Αθήνας με μεγάλη προσέλευση φίλων και κάτω από αντίξοες συνθήκες με συνεχή βροχή εν μέσω του κυκλώνα «Ζορμπά». Επίκαιρη όσο ποτέ αυτή η γιορτή με αφορμή την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, με την προκλητική παρέμβαση αμερικανών και ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και ανήμερα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια με την αποχή να ανατρέπει να δεδομένα. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα και κράτησε μέχρι της 11 το βράδυ της Κυριακής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσήλθε το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Aljazeera που βρισκόταν στην Ελλάδα για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας ρεπορτάζ για την εκδήλωση και πηρε συνέντευξη από τον εξαιρετικό ομιλητή μας Δρ. Αθανάσιο Δρούγο διεθνολόγο – στρατιωτικό αναλυτή.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής :

Χαιρετισμός του Βασίλη Χατζηιακώβου του Polis Art Café
Χαιρετισμός του Σπύρου Δημητρίου Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.

Α ΠΑΝΕΛ : Σχετικά με τήν ζωή καί το ἔργο τοῦ Ἴωνος Δραγούμη
-Νίκος Καρράς (συγγραφέας): «Ἥ ἐπιρροή του Ι. Δραγούμη στό ἔργο τοῦ Παντελή Πρεβελάκη»
-Γωγώ Ατζολετάκη (ἠθοποιός συγγραφέας): «Δικός σου ὥς το θάνατο… Ἴων «.-
-Ἀθανάσιος Κόρμαλης (συγγραφέας): «Ἡ ἐκτέλεση τοῦ Ἴωνος Δραγούμη στόν Τύπο τῆς ἐποχῆς
Συντονιστής ο Σταμάτης Μαμούτος υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα πάνω στην πολιτική φιλοσοφία του Ιωνα Δραγούμη.

Β. ΠΑΝΕΛ : Ἱστορικές καί Γεωπολιτικές διαστάσεις τοῦ Μακεδονικοῦ
– Δρ. Ἀθανάσιος Δρούγος (διεθνολόγος -στρατ. ἀναλυτής),
-Γιάννης Ἀντωνόπουλος (Δρ. ἱστορίας Πανεπιστημίου Παρισίων),
-Ἀνδρἐας Μαζαράκης (Δημοσιογράφος),
-Λεωνίδας Ἀποσκίτης (Δημοσιογράφος)
Συντονιστής ο Σπύρος Δημητρίου Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων.

Γ. ΠΑΝΕΛ : Ὁ νέος Μακεδονικός αγώνας
-Μιχαηλ Πατσίκας (ιδρυτικό μέλος του Ἀνένδοτου Ἀγῶνα γιά την Μακεδονία καί τήν Δημοκρατία),
-Παρμενίων Λιβανίδης (Διευθυντής Ἱδρύματος Ἴωνος Δραγούμη),
-Δημήτριος Γερογιάννης (Γ.Γ. του συνδέσμου ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ)
Με συντονίστρια την δημοσιογράφο Αθηνά Κρεμμύδα.

Ακολούθησε η βράβευση του σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά. Το βραβείο παρέδωσε η λογοτέχνης Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα σε εκπρόσωπο του σκηνοθέτη.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Σ. Τσαρουχά «Ο Ανθός της Λίμνης (η γέννηση ενός Μακεδονομαχου)».
Την όλη εκδήλωση βιντεοσκόπησε το μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων και διαχειριστής του ιστολογίου «ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΊΣΤΗ» ο πάντα παρών, Βασίλειος Στυλιανέσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας με την αμέριστη φροντίδα και βοήθεια σε πολλά, του φίλου Γιάννη Γιαννάκενα των εκδόσεων «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» τον οποίο κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Την όλη εκδήλωση οργανωσε ο Ι. Παναγιωτακοπουλος και συντονισε ο καλός φίλος και συγγραφέας Μάνος Χατζηδάκης. Πολλες ευχαριστιες και στους δυο.
Εκ μέρους της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές, τους συνεργάτες, όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής εκδήλωσης και φυσικά τις φίλες και τους φίλους που παρ’ όλη τη κακοκαιρία προσήλθαν μαζικά για μια ακόμη φορά τιμώντας την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΑ».

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top