Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Κοινωνία > Λαθρομετανάστευση > Κοτζιάς: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια αποθήκη για πρόσφυγες»

Κοτζιάς: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια αποθήκη για πρόσφυγες»

Μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν να είναι κλειστά κιβώτια αποθήκευσης προσφύγων έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και κάλεσε την Ε.Ε. να συνδράμει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι υπάρχουν χώρες που προσπαθούν και επιδεικνύουν αλληλεγγύη, όπως η Γερμανία, αλλά υπάρχουν και χώρες που επιδιώκουν μία Ευρώπη à la carte και θέλουν μόνον να αποκομίζουν πλεονεκτήματα.

«Ομως, οι κοινές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται από κοινού. Διαφορετικά, η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση για έλλειψη στρατηγικής στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και, όπως είπε, για να υπάρξει απεμπλοκή θα πρέπει ο τουρκικός στρατός να φύγει από το νησί και το σύστημα των εγγυητριών δυνάμεων να καταργηθεί. «Θέλουμε ένα ομοσπονδιακό σύστημα που θα δημιουργεί ίσα δικαιώματα» δήλωσε και, ενώ αναγνώρισε ότι τα στρατεύματα Κατοχής μπορούν να αποσυρθούν σταδιακά, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει καταληκτική ημερομηνία.

Οσον αφορά τον ρόλο του Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι μπορεί να συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση της Τουρκίας και να οδήγησε την τουρκική οικονομία σε άνοδο, «αλλά, δυστυχώς, τώρα δεν συμπεριφέρεται ανάλογα».

πηγή: dimokratianews.gr

(Visited 11 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top