Είστε εδώ
Αρχική Σελίδα > Ελληνοτουρκικά > Κυπριακό > Αναστασιάδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές τους κατακτητές της «Οχι σε προτεκτοράτο τρίτης δύναμης»

Αναστασιάδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές τους κατακτητές της «Οχι σε προτεκτοράτο τρίτης δύναμης»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές εκείνους που την κατέκτησαν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για λύση στο Κυπριακό, που δεν θα μετατρέπει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της όποιας τρίτης δύναμης.
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του κατεχόμενου Δήμου Λύσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η λύση πρέπει να διασφαλίζει ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα είναι υποδεέστεροι των υπολοίπων Ευρωπαίων.

«Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν χρειάζεται την παρουσία τουρκικού στρατού ή τα όποια μονομερή δικαιώματα, αλλά ούτε και πρέπει να υπηρετεί συμφέροντα τρίτων» σημείωσε.
Αναφερόμενος στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέβαλε κάθε προσπάθεια και εξήντλησε κάθε όριο ανθρώπινης δυνατότητας και αξιοπρέπειας.
Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, η αδιαλλαξία και η ακαμψία της άλλης πλευράς και η επιθυμία της Τουρκίας να ελέγχει όχι μόνο τα Κατεχόμενα, αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας, οδήγησε στο ναυάγιο της διαδικασίας.
ΒΗΜΑ

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

(Visited 9 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Top